Bardzo polecam tą pyszną zupkę. Robi się ją bardzo szybko. Szczerze nie sądziłam ,że jest aż tak smaczna i zasmakuje wszystkim moim domownikom.
1 duży seler korzeniowy
Bulion warzywny
Suszona włoszczyzna
gałka muszkatołowa
curry
sól
pieprz
Selera obieram i kroje w dość duża kostkę W garnku rozgrzewam odrobinę oliwy i przesmażam na niej seler około 5 minut. Następnie zalewam bulionem , dodaje susz warzywny i gotuje , aż seler będzie miękki. Zupę miksuje na gładką masę (można przetrzeć przez sito) doprawiam do smaku solą( jeśli bulion był mało słony) pieprzem,curry i gałka muszkatołową. Gotowa zupę posypałam serem i podałam z grzankami.
1 duży seler korzeniowy
Bulion warzywny
Suszona włoszczyzna
gałka muszkatołowa
curry
sól
pieprz
Selera obieram i kroje w dość duża kostkę W garnku rozgrzewam odrobinę oliwy i przesmażam na niej seler około 5 minut. Następnie zalewam bulionem , dodaje susz warzywny i gotuje , aż seler będzie miękki. Zupę miksuje na gładką masę (można przetrzeć przez sito) doprawiam do smaku solą( jeśli bulion był mało słony) pieprzem,curry i gałka muszkatołową. Gotowa zupę posypałam serem i podałam z grzankami.
bardzo smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń